10 Ocak 2010 Pazar

Baronlar'dan Sarıgül'e Ağır Baskı

Baronlar'dan Sarıgül'e ağır baskı
10 Ocak 2010 10:54

TDH lideri Mustafa Sarıgül'ün Demokrat Parti'ye geçeceği iddia edildi. Sarıgül'ün ardından Abdullatif Şener,Sadettin Tantan ve İlhan Kesicinin'de DP'ye geçeceği öne sürüldü. İşte Ayrıntılar..




İstanbul Baronları'ndan Sarıgül'e DP ile Bütünleş Baskısı


İster Soroscu deyin, isten kızın, ister küsün Mustafa Sarıgül bir fenomendir.

Şişli gibi bir yerde ve AKP gibi her şeye hakim bir parti karşısında iki dönem ezici bir sonuçla muzaffer olmak onun politikacılık kumaşının kalitesini teyid eder.
Gidin gezin Şişli’nin merkezi ile varoşlarını, mezhep farkı olmaksızın sakallısından çarşaflısına Sarıgül’ü bağrına basar çünkü Mustafa bey gerçekten halk adamıdır.
Şişli’de bayrağını göndere çeken Sarıgül iddia ya da ihtiras sahibi her politikacı gibi gözünü Ankara’ya diker ve Türkiye’nin yönetimine talip olur.
Ancak erken öten horoz misali Mustafa bey zamanlamayı iyi yapamaz ve CHP’deki liderlik yarışını
kaybeder.

Malum Sarıgül pes etmez!

Bir ara DSP ile beraber olur lakin o kanaldan zirveye tırmanamayacağını görünce yeni bir oluşum için zemin inşasına başlar.

Hatırlayın kısa bir süre önce ardarda ses getirecek şovlar yaptı.
Bu süreçte söylediği şey partileşmenin yeni yılla birlikte yapılacağıydı.
2010’a girildi ancak Sarıgül cephesinde henüz bir kıpırdanma yok!
Niçin mi?

Sıkı durun merkezde yeni oluşum bekleyenleri hoplatacak bir haberim var!
Haber şu:

Partileşme için pistte bekleyen Mustafa Sarıgül son bir aydır ablukada!
Ablukaya alan da kamuoyunda İstanbul baronları olarak bilinen TÜSİAD’ın büyükleri!
Rahmi Koç’dan Aydın Doğan’a, Mustafa Süzer’den İnan Kıraç’a, Necati Kurmel’den Erdoğan Demirören’e, Haluk Ulusoy’dan Erdal Aksoy’a, Adnan Polat’dan Sadık Özgür’e (Kale Kilit Gurubu) Sarıgül ile yakın ilişkisi olan büyük zenginler Mustafa Bey’in apar topar partileşmesine engel olmak için seferber 
oldular.

Bu kesime Hüsamettin Özkan, Hikmet Çetin, Mesut Yılmaz, İstemihan Talay ve İnönü Ailesi gibi Sarıgül’ün değer verdiği kesimler de 
eklendi.

Diyeceksiniz ki bu kesimin amacı nedir ve ne adına, kimin adına Sarıgül’ü frenlediler?
Bana anlatılan şudur:

İstanbul merkezli namlı ve etkili bir sivil toplum kuruluşu çok geniş bir araştırma yaptırır:
Yapılan araştırma simülasyonlara tabi tutulur ve şu sonuca varılır:
Mustafa Sarıgül bulunulan cepheleşme ortamında hangi kulvara ve söyleme oturacağı meçhul olduğu için Cem Uzan’ın partisi misali muhalefeti bölen bir konumda olabilir. Evet Sarıgül sadece CHP ve DP’den değil, AKP’den de oy alıyor ancak bu oylar Sarıgül olmasa zaten muhalefete gidecektir. Sarıgül seçim bölgesinde efsane olmasına karşın entelektüel camiada birikimi bağlamında liderlik için yeterli bulunmuyor. Sol yelpazede olması da bir başka dezavantajı, zira kategorik olarak Türkiye’deki solun oyu bellidir.
Teklif edilen ise şudur:

CHP ile MHP’nin oyu tahmin edilebiliyor. Dolayısı ile AKP’yi iktidardan indirmek için bu iki parti ile beraber üçüncü bir partinin barajı aşması gerekiyor. Bunun yolu da yeni oluşum yerine belli bir tabana ve örgüte oturan Demokrat Parti’yi cazibe merkezi haline getirmek gerekiyor.. Buradan hareketle Sarıgül ekibiyle DP’ye katılmalıdır. Mustafa Sarıgül DP’ye katılırsa hemen ardından Abdüllatif Şener’den İlhan Kesici, Saadettin Tantan ve Ali Müfit Gürtüna’ya kadar kamuoyunda ve halkda karşılığı olan pek çok isim bu rüzgarla DP’de yerlerini alacak ve dahası bu yapı AKP’den 20’ye yakın bir milletvekili gurubunu da kopartabilecektir.

Evet Sarıgül’ü frenleten proje budur!
Bir başka ayrıntı Güniz sokak bütün bunlardan başından beri haberdardır.
Peki sonuç mu?

Hayır Sarıgül DP olayına henüz evet demedi ama ipleri de henüz koparmış yani formülü tümden reddetmiş değil.

Son ayrıntı; İstanbul baronları Sarıgül’e;  “Washington seni Başbakan değil, Tayyip’e stepne yapmak istiyor, tabloyu okuyamıyor musun, tersi olsa Tayyip sana yol verir miydi?”  diyor ve bu deyiş de Sarıgül’ün kafasını bayağı bir karıştırıyor... Görüyorsunuz DP’de canlılık var.. Bekleyin DP ekseninde önemli gelişmeler olacak... Özal gibi bir devle başa çıkan Demirel-Cindoruk ikilisini hafife 
almayın!

Haber : Objektifbakis.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

-----------------------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------------