17 Ekim 2009 Cumartesi

Kitap Önerileri 1

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

İlk yazımı okumuş olduğum en heyecanlı ve sürükleyici kitap serisinin ilk iki kitabı kısa bir şekilde anlatacağım. Bu kitaplar Kafkas Ruleti ve Tüekiye'nin Gözyaşları'dır. Kitabın yazarı Selman Kayabaşı'dır. Bu serinin son kitabı ise Teşkilat'tır. Zaten bu serinin son kitabından sonra üne kavuşmuştur Selman Kayabaşı. Ama en heyecanlı kitabı Türkiye'nin Gözyaşları kitabıdır. Bu seriyi şiddetle tavsiye ediyorum. Aksiyon, macera, siyaset ve istihbarat sevenlerin mutlaka okuması gereken bir seridir. Serinin ilk kitabı Kafkas Ruleti'dir. Türkiye'nin Gözyaşları devam etmekte, Teşkilat ile bitirmektedir. Sayın Kayabaşı ilk kitabı olan Kafkas Ruleti'nde İlhanbey'in Mektupları adlı bir kitap projesinde daha çalışmakta olduğu yazmakta ama bu kiatbı yayınlanmamıştır. Sanırım İlhanbey'in Mektupları kitabı serinin üçüncü kitabı olarak yayınlanacaktı. Belli ki bir sebepten dolayı yayınlanmadı.

Serinin ilk kitabı olan Kafkas Ruleti'nde bazı yerlerde Ergenekon Terör Örgütü'nden de bahsetmektedir:

"Ergenekon'u duymuşsundur. Bu Amerikalıların kurduğu Gladio'nun Türkiye'deki teşkilatı imiş." sy.10 Kafkas Ruleti, S. Kayabaşı

"Avrupa'da Gladio denmiş bunlara, bizim ülkede kuran adam aşırı milliyetçi olduğundan Ergenekon koymuş adını teşkilatın." sy.11 Kafkas Ruleti, S. Kayabaşı


Yine serinin ilk kitabı olan Kafkas Ruleti'nde Ahmet Davutoğlu hakkında yazmaktadır. İlginç olan yazarın yazdığıyla bugünün paralellik taşıması... (ilk basım Ekim 2005)

"Sonrası bizi bu az önce bahsettiğim kilit isme götürüyor. Ahmet Selim Davutoğlu. Kendisi bir akademisyen, profesör doktor. Talip'in en yakın çalışma arkadaşı, Gül'ün çok yakın dostu. Dış politika uzmanı. Strateji ve Derinlik adında bir eser kaleme aldı. Bilgisi ve birikimi çok fazla. Fakat Amerika'yı ve bizi endişelendiren ortak nokta, Davutoğlu'nun bölge ve Türkiye üzerine düşündüğü felsefe ve politika. Orta Doğu, Balkanlar, Orta Asya ve hatta bugüne kadar Türklerin pek ilgilenmediği Afrika üzerine çok ciddi perspektifler geliştirmiş bir beyin."


Serinin son kitabı olan Teşkilat kitabı, Kurtlar Vadisi dizisi yapımcısı olan Pana Film tarafından takibe alındı.
Yazının devamı: http://zaman.com.tr/haber.do?haberno=787656


Bu kitap serisinin yazarı olan Selman Kayabaşı ile yapımış bir röportaj da bulunmaktadır. Röportaj için tıklayın (İşte Türkiye'nin Derin Devleti: TEŞKİLAT)


Hasılı kelam bu üç kitabı okumanızı tavsiyelerim arasında bulundurmaktayım.
Sürçü lisan ettiysek affola.

S. ERÇETİN
İstanbul

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

-----------------------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------------